maandag, 03 juli 2017 17:17

Herfststukjes: hét jeugdtheaterfestival in de provincie Utrecht

In de herfstvakantie van 14 t/m 22 oktober 2017 presenteren zes theaters in de regio Utrecht een enorm aanbod aan avontuurlijk jeugdtheater voor iedereen van 2 tot 12 jaar. Monsters, Griekse tragedies, een klein mannetje en heel veel schildpadden: het komt allemaal voorbij tijdens Herfststukjes, met dit jaar extra veel NTjong. Maak van je vakantie een groot feest met de beste  voorstellingen én veel extra activiteiten! Herfststukjes is een gezamenlijk project van project van de Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker (Utrecht), De Lieve Vrouw (Amersfoort), Theater Aan de Slinger (Houten) en De KOM (Nieuwegein).

SPOTLICHT NTjong 

Tijdens Herfststukjes 2017 staat het jeugdtheatergezelschap NTjong centraal. Meerdere voorstellingen van NTjong zijn te zien bij de deelnemende theaters. NTjong maakt toegankelijke en eigenzinnige theatervoorstellingen gebaseerd op klassieke verhalen en literair geroemde teksten uit de (niet-)westerse cultuur voor kinderen en jongeren. Met het gebruik van beeldende, muzikale en fysieke theatervormen en door locatievoorstellingen, community-projecten en workshops het om jonge publiek actief te betrekken. Kortom, door theater te maken dat dicht op de huid van jonge mensen zit.

Enkele highlights uit het Herfststukjes programma:

NTjong - Klein Mannetje heeft geen huis (4+)

Op een lichtvoetige, beeldende manier vertelt de voorstelling een aantal korte, poëtische teksten voor kinderen van schrijvers als Max Velthuijs, Dolf Verroen, Marit Törnqvist en Hans & Monique Hagen over waar je thuis is en waar je je thuis voelt. 

Di 17 okt – 10.30 uur – Theater Aan de Slinger

NTjong - Don Quichot denkt na! (6+)

Een ridder strompelt het toneel op, met een gedeukte helm en een scheur in zijn roestige harnas. De ridder heeft gevochten. Maar met wie? En waarom? Dan vraagt de ridder zich af wie hij is en of hij wel echt bestaat. Is deze Don Quichot wel een ridder? Don Quichot denkt na!

Wo 18 okt - 14.00 uur - Theater aan de Slinger 

NTjong – Ifigeneia Koningskind (8+)

Euripides’ klassieker gezien door de moedige ogen van een kind. 

Vr 20 okt – 19.30 uur – Theater Aan de Slinger

 

Op www.jeugdtheaterindevakantie.nl vind je het complete programma.