maandag, 19 september 2016 10:08

Feestelijke opening appartementen in voormalige kantoorpanden

Op maandag 19 september was de officiële opening van twee tot appartementen omgebouwde kantoorpanden aan de Spoorhaag en het Achterom in Houten. Viveste bouwde de panden om naar appartementen voor starters, een kantoor voor zorgorganisatie Lister en woningen voor cliënten van Lister. 

Het project voorziet in de grote vraag die er in Houten is naar betaalbare woonruimte voor starters. En voor Lister een mooie gelegenheid om cliënten nog beter te begeleiden naar zelfstandigheid. Bovendien draagt het bij aan het terugdringen van lege kantoorruimte.

Bij de feestelijke opening vertelden Frans-Jozef Snoeks (directeur-bestuurder Viveste), Jan Berndsen (raad van bestuur Lister) en wethouder Jocko Rensen over de achtergrond van dit bijzondere project. De ervaringen kunnen worden meegenomen bij vergelijkbare projecten in de toekomst.

Bewoners ontvingen bij de opening van Viveste en Lister een cheque van € 1.000 die ze kunnen besteden aan een gemeenschappelijk 'kado' voor zo prettig mogelijk met elkaar samen wonen.