woensdag, 30 november 2016 08:00

Het Tenminste-Houdbaar-Tot-Diner

We gooien met elkaar heel veel goed eten weg. En we koken ook vaak alleen en te grote hoeveelheden. Hoe goed zou het zijn als we daar met elkaar bewuster mee om gaan door meer maaltijden te delen? Het DuurzaamheidsFonds Houten geeft Thuisafgehaald een bijdrage om voedselverspilling tegen te gaan.

Duurzaam dineren

Het DuurzaamheidsFonds Houten maakte 26 november bekend dat zij de duurzame activiteiten van Thuisafgehaald van harte ondersteunt. Zo gaat Thuisafgehaald met thuiskoks en bewoners van Houten in de lente een THT-diner organiseren. Dat is een diner waar gekookt wordt met producten die tenminste houdbaar zijn tot de dag van het diner. Zonde om weg te gooien namelijk! We vragen winkels en particulieren om voedsel te doneren dat weggegooid dreigt te worden. Wil je meekoken, mee-eten of eten weggeven? Geef het door aan Annemarieke via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06- 83447197.

Minder weggooien, meer delen

www.thuisafgehaald.nl is een online deelplatform waarop buurtgenoten maaltijden met elkaar delen. Thuisafgehaald is in 2012 gestart en dagelijks koken vele thuiskoks door het hele land voor buurtgenoten, ook in Houten. Door het delen van maaltijden ontmoeten buurtgenoten elkaar. Ook koken de thuiskoks grotere maaltijden dan wanneer elk huishouden voor zich zou koken. Het is onderzocht dat er bij het inkopen van producten en het koken van maaltijden voor meer personen minder voedsel verspild wordt dan bij een gemiddeld eenpersoons huishouden. Dus meld je via de website aan als thuiskok of afhaler en deel je kookkunsten.