vrijdag, 02 juni 2017 13:23

75-plussers genieten in restaurant de Engel

75-plussers genieten in restaurant de Engel Charles Verwimp - Omroep Houten

Zo’n 200 75 plussers uit Houten worden 2 juni getrakteerd op een feestelijke bijeenkomst in restaurant de Engel. Een jaarlijks initiatief van de seniorenwerkgroep van de katholieke kerk. De dag begint al vroeg voor de vrijwilligers.

Vanaf 7.30 uur worden broodjes gesmeerd en wafels gebakken. Veel ouderen zijn slecht ter been en worden daarom thuis opgehaald en naar de feestzaal gebracht.

Om 10 uur start de bijeenkomst met een eucharistieviering. Pastoor Hogenelst spreekt de senioren bemoedigend toe: “in de bijbel staat dat het eer is om oud te worden. Om gezegend te zijn met kinderen en levenswijsheid.”  Hogenelst roep op om  elkaar tot steun te zijn. “vertrouw in de mensen om je heen. Wees goed voor ze. Ga met elkaar om te gaan zoals broeders en zusters van de Heer zelf.”

Na koffie met de echte Houtense wafels neemt Lia Verheul de zaal mee op een muzikale reisje naar Amsterdam. De sfeer komt er goed in als pastoraal werker Lidy Langendijk de zaal aanspoort om mee te zingen.

Tijdens een frisdrankje of een advocaatje met slagroom worden verhalen uitgewisseld en herinneringen opgehaald. De deelnemers zijn enthousiast: “een heerlijke ochtend, even lekker eruit” en “Ik vind het heel verassend, er is een grote opkomst en ik zie alleen maar blije gezichten”.   Na een heerlijke lunch gaat iedereen voldaan naar huis.

Media

Charles Verwimp - Omroep Houten