vrijdag, 25 augustus 2017 16:36

Jeugdcultuurfonds van start in gemeente Houten

Alle kinderen die graag op muziek-, dans-, of theaterles willen, moeten dit kunnen doen. Ongeacht de financiële situatie van hun ouders. Om dit mogelijk te maken, werkt de gemeente Houten vanaf 1 september 2017 samen met het Jeugdcultuurfonds.

Lancering

Op zaterdag 2 september om 11.00 uur lanceren Kees van Dalen, wethouder cultuur en Rudi Koops, penningmeester van Jeugdcultuurfonds provincie Utrecht het Jeugdcultuurfonds Houten. Dit gebeurt op de Activiteitenmarkt in het centrum van Houten, ter hoogte van het gemeentehuis. Migchel Dirksen, directeur Rabobank Foundation, is aanwezig om een cheque te overhandigen. Tijdens de lancering is er een leuk optreden en er is de hele dag een stoepkrijtwedstrijd.

Stoepkrijtwedstrijd “Ontwerp je eigen dier”

Alle kinderen en jongeren kunnen met hun eigen fantasie een dier creëren. Alle tekeningen komen op de foto en op een speciale Facebookpagina. Kinderen kunnen hier de gemaakte tekeningen terugvinden, liken en delen. Ook van andere deelnemende gemeenten. Het aantal likes en een deskundige jury (met daarin onder meer de directeur van het Frans Hals Museum) bepalen aan het einde van dit jaar de winnaar van 2017. Van het winnende ontwerp wordt een plaktattoo gemaakt en de winnaar wordt uiteraard in het zonnetje gezet!

Jeugdcultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds Houten ondersteunt kinderen en jongeren van 4-18 jaar uit gezinnen die geen cultuurlessen en –materialen kunnen betalen. Kinderen kunnen met financiële ondersteuning van het Jeugdcultuurfonds lessen volgen of benodigdheden aanschaffen, zoals danskleding of schilderspullen.
De gemeente Houten draagt €20.000 per jaar bij aan het Jeugdcultuurfonds. Dit omdat deelname aan kunst en cultuur belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Het vergroot hun zelfvertrouwen en geeft ze meer kansen in hun latere leven. Om deze reden draagt ook de Rabobank Foundation eenmalig een bedrag van €5.000 bij.