Workshops Vrijwilligers Academie Houten

Vrijwilligers Academie Houten organiseert samen met andere organisaties, deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers/mantelzorgers in de vorm van cursussen, workshops en trainingen. 

Workshop ‘Voedselveiligheid’

Zorgt u als mantelzorger of vrijwilliger wel eens voor het eten van anderen? Bent u een vrijwilliger in een (sport)kantine of helpt u uw buurman, buurvrouw of kennis bij het klaar maken van eten omdat diegene het niet meer alleen kan? Dan kijkt u vast wel eens of ‘de datum niet verstreken is’, hoe lang iets al in de koelkast staat, of vraagt u zich af of bepaalde ingrediënten nog te gebruiken zijn. Dan bent u bezig met de veiligheid van voedsel en eigenlijk ook medeverantwoordelijk voor de gezondheid van anderen!

In deze workshop komen alle zaken rondom voedselveiligheid aan de orde. De workshop wordt gegeven door Ben de Jong en wordt gehouden op dinsdag 22 november 2016, van 20.00 – 21.30 uur in Wijkcentrum Schoneveld, Zonnehout 36, 3991 MX Houten.

Workshop ‘Eigen Regie?!’

De workshop draait om de vraag hoe je de ‘regie’ als mantelzorger of vrijwilliger meer in eigen handen kan nemen. Als je betrokken bent bij iemand voor wie hulp, aandacht, een gezellige middag belangrijk is, merk je dat het plezierig is om er voor de ander te kunnen zijn. Maar hoe graag je het ook doet, je kunt het op een gegeven moment ook gaan ervaren als belastend omdat er meer gevraagd wordt dan je kunt of wilt doen. Soms lijkt het of de ander meer bepaalt wat je doet dan jij zelf en lijkt het of de ander steeds minder doet dan hij of zij wellicht zou kunnen of zou willen.

De workshop ‘Eigen Regie?!’ wordt gehouden op dinsdag 22 november 2016, van 19.00 – 21.30 uur op het Onderdoor 160, 1e verdieping Bibliotheek.

De kosten van deze workshops zijn € 5,00 per workshop. Voor deze workshops kunt u zich opgeven via de website: www.vrijwilligersacademiehouten.nl. Met vragen kunt u via de mail contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met ‘van Houten&co’: 030 7001 500.