dinsdag, 28 maart 2017 08:45

Dansende woorden


Dansende Woorden is een project waar jongeren kennismaken met poëzie, beeldende kunst en dans. Dit project komt tot stand in samenwerking met College de Heemlanden en vijf Houtense dansscholen.

De leerlingen uit Atheneum 3 hebben gedichten geschreven voor hun jaarlijkse gedichtendag en de leerlingen uit Atheneum 4 hebben beeldend werk gemaakt. Er is een selectie gemaakt uit de gedichten en het beeldend werk voor de dansleerlingen van vijf Houtense dansscholen. Zij kiezen hun favoriete werk en laten zich inspireren. Ze onderzoeken of er een relatie bestaat tussen poëzie/beeldend werk en dans. Met hun dansdocenten maken zij een eigen choreografie.
De makers van de gedichten en de kunstwerken worden betrokken bij het proces. Zij gaan kijken bij een dansrepetitie en bereiden zij zich voor op hun rol tijdens de voorstelling. Ze dragen dan hun gedicht voor of vertellen over het beeldend werk. Het project wordt afgesloten met een spetterende voorstelling.

Er nemen 12 leerlingen van College De Heemlanden deel en 60 dansers van de dansscholen: Balletschool Helen Wilson, Dansstudio Olga van Koningsbrugge, My Motion, Shine, Stardance Studio's.

De voorstelling Dansende Woorden vindt plaats in Theater Aan de Slinger op zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur. Kaarten kunt u reserveren via Theater Aan de Slinger. Op deze zondagmiddag kunt u heerlijk genieten van een uur aan dansen geïnspireerd door werken en gedichten. Na afloop praten we graag na met de dansers en de makers van de gedichten en de kunstwerken.

Dit project wordt mede gerealiseerd door een bijdrage vanuit de Regeling Buurtsportcoach van de Gemeente Houten.