zondag, 09 april 2017 05:47

Koningsspelen & JeugdSportPas

Dit jaar zal op vrijdag 21 april voor de 5e keer de Koningsspelen plaatsvinden. Maar liefst 21 basisscholen in Houten wisselen een reguliere lesdag in voor een sportief en actief programma voor de leerlingen. Sportpunt Houten draagt een steentje bij en organiseert het Koningsrecord Baantjes Zwemmen in zwembad De Wetering. 

Op de meeste scholen begint de dag met het Koningsontbijt en een warming-up met een lied en dans van Kinderen voor Kinderen. Daarna is er een sportief programma samengesteld door leerkrachten en ouders van de scholen. Dit jaar zullen trainers van de verschillende sportverenigingen clinics verzorgen en ook krijgen een aantal scholen ondersteuning van studenten Sport & Bewegen vanuit de Sportacademie Utrecht.

Om 10.00 uur wordt het startsein gegeven aan de leerlingen van De Fontein in zwembad De Wetering voor het Koningsrecord Baantjes Zwemmen. Samen met de leerlingen van Klavertje Vier en De Wissel wordt een poging gedaan om het record van vorig jaar te verbreken. Het belooft een dag te worden waarbij de jeugd van Houten volop in beweging is.

Ook na de Koningsspelen zijn er voor de kinderen van 2 tot en met 12 jaar mogelijkheden om te sporten en wel via de kennismakingslessen van de JeugdSportPas. Inschrijven voor de cursussen in mei en juni kan nog tot en met zondag 16 april. Voor meer informatie en het sportaanbod, kijk op www.sportpunthouten.nl/jsp