zondag, 23 april 2017 08:24

Open Avond Kanovereniging de IJsselstreek (KVIJ)

Op woensdagavond 3 mei kan je met ervaren kanoërs mee varen op de Hollandsche IJssel. Je wordt door leden van de club wegwijs gemaakt en wij zorgen voor boot, peddel, zwemvest en naderhand koffie en thee. Verzamelen om 18:30 uur bij ons clubhuis op Sportpark de IJsseloever te IJsselstein, Zomerdijk 41, 3402 MJ IJsselstein. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Kanovaren: recreatief en sportief bezig zijn in de buitenlucht. Tochten maken in de natuur, op plas of rivier. Zelfs groot water, zoals het IJsselmeer of de Wadden- en Noordzee, is bevaarbaar met het juiste type kano en met voldoende oefening en kennis. Of wat dacht je van een meerdaagse trektocht?

De KVIJ is opgericht in 1983 en is een actieve kanovereniging met ca. 90 leden. Onze thuishaven is de Hollandse IJssel, waar ons clubgebouw met de loodsen met kano’s vlakbij ligt. Het varen is echter niet beperkt tot de Hollandse IJssel. In het weekend worden regelmatig tochten gemaakt op bijvoorbeeld de Nieuwkoopse of Loosdrechtse Plassen, de Linge of de Vlist, maar ook op de Lek of op de Waddenzee.

De club beschikt over een grote en kleine trailer, waardoor het eenvoudig is om voor een tocht kano’s mee te nemen. Vaak is het ook mogelijk om mee te rijden met medevaarders, als eigen vervoer niet beschikbaar is.

Meer informatie op www.kwij.nl

Voor vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.