maandag, 01 mei 2017 08:16

Het begint te zomeren in de Schalkwijkse tuinen

Op zaterdag 20 mei is weer een Open Tuinenroute in Schalkwijk. De tuinen van de Antoniahoeve (Overeind 84), de Pullenhof (toegang via Kloostergaarde, voorbij Sporthal Blokhoven) en Brassica (De Griend 1) zijn dan weer geopend voor het publiek.

Op de Antoniahoeve staan heerlijke taarten, hartig en zoet, koffie, thee en sapjes klaar. Ook is op de Antoniahoeve een inloop bloemenworkshop gegeven door Ellen Steenbergen, van Naturel groendecoratie, waarbij gasten een klein bloemrijk werkstukje kunnen maken. En zoals altijd is het winkeltje van Brassica geopend en er is koffie en koek.

De zomer komt eraan en dat is aan alles te merken. Blauwe regen, pioenrozen, akeleien, allium en clematis staan volop in bloei. Bladplanten als hosta en varen zijn op hun mooist. De rozen zitten volop in knop en laten hier en daar al een puntje kleur zien. Vogels laten van zich horen! Tuin Brassica is ook op zondag 21 mei geopend van 11:00 tot 16:00 uur in het kader van het eerste Schalkwijkse Erfgoedfestival. Er zal op deze locatie dan ook muziek gemaakt worden. De tuinen liggen op fietsafstand van elkaar.

Openingstijden: 11:00 tot 16:00 uur. Meer informatie op de websites van de tuinen:
www.depullenhof.nl / www.theetuinantoniahoeve.nl / www.tuinbrassica.nl

Ook de Jonkheer Ramtuin aan de Tetwijkerweg is te bezichtigen. Die is namelijk het hele jaar geopend! Er worden ook daar natuurlijk ook weer vele bezoekers verwacht. Diverse vrijwilligers zijn er al weer enkele weken druk bezig met het mooi maken van de tuin.