zondag, 14 mei 2017 13:49

Inspirerende lezingen in juni

In de maand juni organiseert ‘van Houten&co’ een tweetal lezingen binnen de kunst en cultuur.

Op donderdag 8 juni geeft kunsthistorica Lisette le Blanc, van 19.45 tot 21.45 uur, een lezing over de Renaissance. De lezing speelt in op de schitterende tentoonstelling ‘In het hart van de Renaissance’ van het Rijksmuseum in Enschede.

De tentoonstelling bevat topstukken van Italiaanse grootmeesters als Rafael, Titiaan en Bellini.

Op dinsdag 13 juni, van 19.30 tot 22.00 uur, verzorgt Liselotte Kuling de lezing ‘De Reformatie en de muziek’. Het komende jaar heeft het ‘Festival Oude Muziek’, een historisch muziekevenement in Utrecht, het thema ‘Reformatie’. De lezing van Liselotte Kuling laat u kennismaken met verschillende componisten uit deze tijd en maakt u enthousiast om het festival in Utrecht te bezoeken. Schutz, Buxtehude, Bach en Pretorius passeren in de lezing het revue. We bespreken de verschillen in muziek, stijl en bezetting.

Aanmelden kan op www.vanhoutenenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur bij ‘van Houten&co’, Onderdoor 160, Houten. Tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.