zondag, 14 mei 2017 13:52

Movienight: Samen tegen pesten!

Als vervolg op ‘de dag tegen het pesten’ organiseren Shine en het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ op woensdagavond 24 mei een filmavond in Jongerencentrum Enter om het thema meer bespreekbaar te maken. 

Het thema pesten staat hoog op de agenda bij veel Houtense partijen. Eerder dit jaar is samen met de drie middelbare scholen, de gemeente, Houtense jongeren, Shine en ‘van Houten&co’ een nieuwe campagne gelanceerd. Deze campagne richt zich voornamelijk op de omstander bij pestsituaties. Enerzijds met als doel bewustzijn te creëren dat je als omstander echt wat kan betekenen en anderzijds om de omstander handvatten aan te reiken wat je dan zou kunnen doen.

Het doel van de filmavond op woensdagavond 24 mei is jongeren te laten beseffen wat de impact van pesten kan hebben op anderen. De avond zal beginnen met een gezamenlijke maaltijd vanaf 18.00 uur. Daarna is er ruimte voor persoonlijke verhalen. Een volwassene vertelt dan over ervaringen uit zijn eigen leven. Ook vertellen Houtense jongeren iets wat zij hebben meegemaakt met pesten. Aansluitend wordt een film vertoont die geheel aansluit bij het thema en de leefwereld van jongeren. We sluiten de avond rond 21.15 uur af met een gezellige borrel.

Voor deze avond is het fijn als je je opgeeft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Jongerencentrum Enter, Hefbrug 1.
Kijk ook op www.vanhoutenenco.nl