vrijdag, 02 juni 2017 13:17

Tai Chi en voeding centraal bij 4e Koffieplus op donderdag 8 juni.

De vierde Koffieplus voor senioren op donderdag 8 juni staat in het teken van vitaliteit en voeding en is bij Brasserie &Zo (Het Rond 58). Senioren kunnen kennis maken met Tai Chi en zullen een voorlichting krijgen over wat nu precies goede en verantwoorde voeding is voor het ouder wordende lichaam.

De afgelopen Koffieplus werd met 20 aanwezige senioren druk bezocht. De enthousiaste groep ouderen maakten kennis met cognitieve fitness en gingen in gesprek met wethouder welzijn Jocko Rensen. Leuke oefeningen en kritische vragen aan de wethouder maakten de middag meer dan geslaagd!

Tijdens de komende Koffieplus voor senioren rekenen we weer op een mooie opkomst! Donderdag 8 juni start de Koffieplus om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Het eerste uur is er een kennismakingsles Tai Chi speciaal voor senioren. Tai Chi voor senioren wordt in een ontspannen sfeer gegeven. Het zijn rustige en vloeiende bewegingen waarmee al de spieren en gewrichten gebruikt worden, maar binnen de eigen mogelijkheden en beperkingen. De oefeningen kunnen zittend of staand uitgevoerd worden, zonder muziek en bevorderen de energiedoorstroming wat rustgevend werkt op lichaam en geest.

Het tweede uur staat in het teken van een voorlichting over gezonde en verantwoorde voeding. Elk lichaam dat ouder wordt stelt andere eisen aan een gezond eetpatroon om aandoeningen tegen te gaan. Veel voorkomende aandoeningen bij ouderen zijn onder andere botontkalking, onvoldoende vocht inname en obstipatie. Studenten van de Haagse Hogeschool nemen u bij de hand om u meer te vertellen over de inhoud, oorzaak, gevolgen en risico’s van deze aandoeningen én hoe u ze kunt voorkomen!

De Koffieplus voor senioren ‘Vitaal en Voeding’ staat gepland voor donderdag 8 juni van 10.00 – 12.00 uur en is helemaal gratis! Locatie is Brasserie &Zo (Het Rond 58). Wees welkom om langs te komen!