vrijdag, 09 juni 2017 12:23

Ontdek het best bewaarde geheim van Nederland

Aan de Lekdijk in Schalkwijk, ligt al decennialang een pareltje verstopt. Spannende gangenstelsels, prachtige ruimtes en gebouwen, omringd door natuur en rivier de Lek: Fort Honswijk. Het Fort staat op de nominatie voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op 1 juli vindt hier het eerste festival plaats: FORTE.

Bezoekers krijgen een mooi programma met muziek, locatietheater, interactieve kunst en kinderactiviteiten. Naast het bomvolle programma genieten bezoekers van heerlijke streekbiertjes, sapjes en eten uit verschillende Rollende Keukens.

Op het muziekpodium treden o.a. Moss, Sue the Night, Kuenta i Tambu en Lucky Fonz III op. Een aantal kunstenaars heeft, met het Fort als basis, een kunstwerk ontwikkeld of exposeren een bestaand werk. Kunstcollectief LSDIA verlicht het Fort met allerlei verschillende oude technieken en Bouke Groen heeft een fantastische geluidsinstallatie gemaakt! Daarnaast leiden kinderen bezoekers rond die mee op ontdekkingstocht willen. Voor de jongste festivalgangers is er natuurlijk ook van alles te beleven. Met Proefjes met Boefjes zet je de Hollandse Waterlinie onder water. Met de Taartrovers smokkel je geheime berichten uit het Fort. Kinderen opgeleid als echte rondleiders nemen je mee door het Fort en de kunstroute. 

Op 1 juli staan daarnaast drie voorstellingen geprogrammeerd die je niet mag missen:

CLUB GEWALT - MAN ON WIRE
18.00, 20.00 & 22.00 UUR

Club Gewalt speelt MAN ON WIRE. Een bijzondere muziektheatervoorstelling over het nemen van risico’s. In een bandformatie leggen de acht performers van CLUB GEWALT hun eigen ambities als jonge kunstenaars naast die van Philippe Petit. Club Gewalt is genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017.

OSCAR KOCKEN EN PATRICK NEDERKOORN - ZOMAARGASTEN
14.30, 16.00, 17.30 & 19.00 UUR

In elk mens schuilt een verhaal. En daarom begeven Oscar Kocken & Patrick Nederkoorn zich op het gladste ijs denkbaar voor presentatoren: diepte-interviews met gasten die tot op het allerlaatste moment volkomen onbekend voor hen zijn! In 40 minuten graven ze tot de bodem en verder, terwijl ze het gesprek ook nog eens illustreren met ter plekke bij elkaar gezocht geluids- en beeldmateriaal.

MAN II CO - WHEN WE CRIED CONFETTI
17.00, 19.30 & 21:30 UUR

MAN || CO won in maart 2017 de juryprijs van het Café Theater Festival in Utrecht. Een zeer talentvol bewegingstheater- gezelschap. De voorstelling When we cried confetti is een rollercoaster van feest naar feest. Een viering van het leven waar de angst om vergeten te worden de boventoon dreigt te voeren. MAN || CO zet met beeld en beweging een intieme, tragikomische sfeer neer.

FORTE: Een nieuw zomers festival in Fort Honswijk, op misschien wel het mooiste fort van Nederland! Kaarten voor FORTE kosten slechts € 15,00. Kinderen kunnen het fort voor € 3,50 ontdekken. Let op: koop nu alvast je kaartje. Kaarten zijn aan de deur € 17,50. Meer informatie en kaartverkoop: www.fortefestival.nl. Locatie: Fort Honswijk, Lekdijk 58, 3998 NJ Schalkwijk.