maandag, 12 juni 2017 06:34

KinPu Moves clinic - voor nieuwsgierige sporters

Op zaterdag 17 juni van 14 tot 15 uur is er een sportieve clinic KinPu op het strandje aan de Rietplas. Mike Soumokil komt naar Houten om deze nieuwe verdedigingssport te promoten. Ouders en kinderen mogen gratis meedoen.

Beach Houten organiseert deze activiteit op zaterdagmiddag op het mooie sportstrandje bij de Rietplas. Al jaren organiseren Ellen en Petra de clinics  Beach Tennis. “Beach Tennis krijgt ieder jaar weer nieuwe fans. Nu willen we een keer een nieuwe sportactiviteit bieden. Wel eentje die bij onze doelstellingen past”.

KinPu Moves is een samenwerksport, geïnspireerd door Japanse verdedigingsporten. De KinPu-stick is je training attribuut om mee aan te vallen en verdedigen, maar lichamelijk contact is er niet. “Ik vind de KinPu stick op een knotshockeystick lijken,’ zegt Ellen van Beach Houten.  De clinic is voor ouders die met hun kind willen trainen. De ouder of kind bootst met de stick een aanval na en de verdediger, van dat moment,  leert om deze af te weren.  ‘Lekker samen buiten en sportief bezig zijn’, dat is wat bij Beach Houten past. “En als je het geheim achter KinPu Moves ontdekt, weet je dat je reflexen traint, met veel trainen automatiseer je de actie-reactie. Iets wat handig is om de weerbaarheid van kinderen te vergroten. ‘

Bij voldoende animo wil Mike een ouder-kind-programma van 12 weken opstarten. Meer informatie over dit programma is te lezen op www.kinpu.nl. Aanmelden kan via 06 165 29 471 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Spontaan naar het strandje komen, kan ook. Meedoen kan als er voldoende plaats is. Er is plaats voor 20 deelnemers.