vrijdag, 23 juni 2017 09:07

Modderdag in het Speelbos

JOGG Houten organiseert samen met Kidslodge, Oefenexpert, Staatsbosbeheer, Linieland, Groene Maatjes en NME Houten de Houtense Modderdag in Speelbos Nieuw Wulven op 28 juni 2017.

De Modderdag staat open voor alle kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud. In het Speelbos zijn diverse activiteiten te doen voor de diverse leeftijdscategorieën. Bijvoorbeeld een survival-run, modderworstelen of gewoon mooie modderkastelen bouwen en een echte modderkeuken. Groene maatjes vertelt op verschillende tijdstippen het sprookje van de modderkruipers bij de groene camper op de vliegerweide. Om 15:30 uur geeft wethouder Jocko Rensen het startsein voor een groots moddergevecht bij het grote fort

Modderdag landelijk

De Modderdag is een landelijk initiatief van IVN: Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid. 125.000 kinderen in heel Nederland ontdekken tijdens Modderdag op donderdag 29 juni 2017 weer wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven. 3000 kinderopvang-organisaties, BSO’s, gastouders, basisscholen en bezoekerscentra organiseren allerlei activiteiten in en rond modder. In Houten vindt de modderdag op 28 juni 2017 plaats.

Wat is JOGG?

JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een lokale aanpak voor een gezonde omgeving en gezonde jeugd. Het streven is dat iedereen zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.
In Houten is bewegen en gezond eten en drinken leuk, gezond, makkelijk en heel gewoon. Een gezonde jeugd. Dat is wat we willen!