vrijdag, 25 augustus 2017 16:13

Workshop ‘Lesgeven aan getraumatiseerde leerlingen’

Vrijwilligers Academie Houten organiseert samen met de Taalklas Houten de workshop ‘Lesgeven aan getraumatiseerde leerlingen’. Wanneer kinderen op jonge leeftijd chronische stress ervaren kan dit ernstige gevolgen hebben. Onrust, concentratieproblemen, teruggetrokken of juist agressief gedrag kan dan tot uiting komen.

Voor leerkrachten en vrijwilligers die met deze kinderen werken is het lastig dit gedrag te herkennen, te begrijpen en er naar te handelen.

Deze cursus is speciaal voor vrijwilligers in het onderwijs, vluchtelingenwerk of in het kinder- of jeugdwerk. De cursus start op woensdag 6 september en bestaat uit vier dagdelen van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via: www.vanhoutenenco.nl/vrijwilligersacademie. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar het aantal plekken is beperkt!
Meer informatie? Vrijwilligers Academie Houten is gesitueerd op het Onderdoor 160, Houten. Tel. (030) 7001 500 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vrijwilligers Academie Houten is onderdeel van ‘van Houten&co’.