vrijdag, 01 september 2017 07:34

Open Monumentendag 2017 in het teken van Boeren, burgers en buitenlui

De drie Open Monumentendag comités van Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede hebben ook dit jaar weer een mooi programma samengesteld voor het gehele Kromme Rijngebied. Het thema dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Het zijn immers mensen die de gebouwen, die wij nu monumenten noemen, hebben gebouwd, bewoond en gebruikt.

Behalve monumenten die wel vaker open zijn geweest, zijn ook een aantal monumenten gevonden die nog niet eerder te bezichtigen waren op Open Monumentendag. In alle drie de gemeentes is dat gelukt.

De meeste activiteiten vinden plaats op zaterdag 9 september tussen 10.00 en 17.00 uur, maar ook op zondag 10 september zullen enkele monumenten te bezichtigen zijn. Particuliere eigenaren, beheerders en bewoners in o.a. Schalkwijk vertellen u graag over de geschiedenis van hun monument of over hoe het is om er in te wonen en werken.

De vele activiteiten bij de monumenten zoals lezingen, rondleidingen, streekmarktjes, toneelvoorstellingen en kinderactiviteiten maken het bezoek ervan extra interessant en vermakelijk voor iedere boer, burger en buitenlui. U kunt uw keuze maken in het uitgebreide programmaboekje. Meer informatie ook op de website: https://www.vvvkrommerijnstreek.nl/uitagenda/