zaterdag, 09 september 2017 11:15

Sportmix lessen, voor kinderen met autisme!

Sportpunt Houten start samen met vakleerkracht Corine Visser een lessenreeks Sportmix, speciaal voor kinderen met autisme waar sport en bewegen op de club en op school niet vanzelfsprekend is. Er is veel vraag naar speciale sportlessen voor kinderen die afhaken bij de georganiseerde sport en in de gymlessen op school.

Tijdens de lessen komen verschillende sporten aan bod en wordt gewerkt aan de sociale vaardigheden die nodig zijn in zowel het dagelijks leven als in de sport, zoals winnen en verliezen. 

Het doel van de Sportmix lessen is weer plezier krijgen in sport, werken aan de motorische ontwikkeling en samen met de kinderen de stap naar de sportclubs maken. In de toekomst wil Sportpunt Houten eventueel ook de trainers van de clubs begeleiden en voorzien van tips.

De reeks bestaat uit 10 lessen en is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De les wordt gegeven op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur in gymzaal De Vlinder in Houten en start op vrijdag 27 oktober. De groep met de eerste 6 deelnemers is al vol!

Ook geïnteresseerd? Neem dan contact op met Sportpunt Houten voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..