zaterdag, 09 september 2017 11:29

Informatieavond en cursus: Het Beschadigd Brein

Wegens groot succes wordt er in oktober wederom de cursus ‘Het Beschadigd Brein’ aangeboden. De cursus ‘Het Beschadigd Brein’ is voor vrijwilligers en mantelzorgers die te maken hebben met dementie. We gaan in op de werking van het menselijk brein en geven handvatten hoe om te gaan met dementie. Door het verlies van denkvermogen, is het gedrag van mensen met dementie erg afhankelijk van de omgeving.

Een gunstige omgeving kan leiden tot gunstig gedrag. Het kan zelfs probleemgedrag voorkomen.

De cursus wordt gegeven door Jose Goes. Zij heeft als trainer en trainingsacteur zeer ruime ervaring in de gezondheidszorg. Daarnaast is er voor het eerst de mogelijkheid om een informatieavond bij te wonen.

Deze avond is bedoeld voor mantelzorgers, familieleden en vrijwilligers die geen tijd hebben voor een complete cursus. De informatieavond ‘Het Beschadigde Brein’ is een eenmalige bijeenkomst en vindt plaats op maandag 25 september van 19.30 tot 22.15 uur. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten: maandag 9, 23 en 30 oktober, van 19.30 tot 22.15 uur.

Zowel de informatieavond als de cursus vinden plaats in Huis van Houten aan het onderdoor 160 en worden aangeboden door het Steunpunt Mantelzorg Houten en de Vrijwilligers Academie Houten. Aanmelden kan via www.vanhoutenenco.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rianne Rombout, via 030-7001 500 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Steunpunt Mantelzorg Houten en Vrijwilligers Academie Houten is onderdeel van ‘van Houten&co’.