vrijdag, 22 september 2017 13:26

Magic Circus presenteert "Te Koop"

Niet schrikken. Er is geen crisis bij Nederlands favoriete Stadscircus. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen. ”Te Koop” is de titel van de nieuwe show waarmee we dit jaar als een wervelwind door de grootste Nederlandse steden stormen. Een spektakel waarin ons moderne theatercircus de maatschappij een spiegel voorhoudt. Dat maakt Magic Circus uniek voor een bezoek met of zonder kinderen. 

Straatventers, waar zijn ze gebleven? De allerlaatste echte straatverkoper heeft zijn karretje vol handel dit jaar midden in de tent van Magic Circus geparkeerd. Iedereen staat raar te kijken, maar al snel blijkt dat de komische koopman Jofri voor elk wat wils heeft. Een gigantische ijzeren haaienkaak, je moet wel gek zijn om dat te kopen. Niet verwonderlijk dus dat de koper in een dwangbuis zit. Vervolgens laat deze waaghals zich hangend in de opengesperde kaak ophijsen. Hij hoopt uit de dwangbuis te kunnen ontsnappen voor de kaak dichtklapt. Snijdende spanning. Zal het lukken of wordt het een Freek Vonkje?

In het kader van recycling kopen de acrobaten een joekel van een tractorband. Je staat versteld wat ze daar mee kunnen, zowel in de piste als hoog erboven. De kassadame heeft een nieuwe rekenmachine nodig. Resultaat is de ietwat ongebruikelijke aanschaf van een mini-paardje dat een waar rekenwonder blijkt te zijn. De artiesten zijn tevreden, de straatventer lijkt alles te kunnen verkopen. Alles? Nee, want niet alles is te koop. Liefde niet. En barmhartigheid evenmin. Dat zijn juist de dingen die het leven leefbaar houden. Die de wereld “great again” kunnen maken. Te koop? OK, maar niemand voelt zich bekocht. Koop kaarten en je bent voor altijd verkocht!

Magic Circus slaat haar tenten op op het Rond op 23 en 24 september en trekt dan door naar park Schoneveld voor voorstellingen op 26 en 27 september.

Kaarten zijn on-line verkrijgbaar, en bij de Primera, evenals bij de kassa. Meer informatie op de website van het Magic Circus.

Media