zondag, 01 oktober 2017 14:53

Cursus Filosofie: ‘De Toestand in de Wereld’

Op dinsdag 17 oktober, van 13.30 tot 15.30 uur, gaat er bij ‘van Houten&co’ een nieuwe filosofie cursus van start. De cursus heeft als thema de column ‘De toestand in de wereld’ van G.B.J. Hilterman.

Hilterman verwierf vanaf de jaren ’60 landelijke bekendheid met zijn wekelijkse radiocommentaar op de internationale politiek. De cursus gaat in op de vraag of de toestand in de wereld nu wezenlijk anders is dan grofweg een halve eeuw geleden.

Wat docent John de Graaf betreft is het grootste verschil dat hedendaagse problemen niet meer van regionaal maar globaal karakter zijn. Milieu, energie, economie, politiek en godsdienst, alles lijkt tegenwoordig met elkaar verweven. Dit najaar gaan we proberen verschillende ‘toestanden’ op te lossen.

Filosofeert u mee? De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. De cursus vindt plaats in het Huis van Houten, Onderdoor 160. Aanmelden kan tot 8 oktober via www.vanhoutenenco.nl.

Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur bij ‘van Houten&co’, Onderdoor 160, Houten. Tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.