zondag, 01 oktober 2017 14:59

Kennisbijeenkomst: ‘Gevolgen van psychotrauma: na de vlucht’

Op woensdag 11 oktober, van 13.30 tot 17.00 uur, organiseert ‘van Houten&co’ de kennisbijeenkomst ‘Gevolgen van psychotrauma: Na de vlucht’. Tijdens de bijeenkomst hebben we het over de gevolgen van psychotrauma.

Traumatische ervaringen kunnen invloed hebben op direct betrokkenen en professionals die werken met getraumatiseerde mensen.

Statushouders die in Houten zijn komen wonen kunnen last hebben van traumatische ervaringen die ze hebben meegemaakt als gevolg van oorlog en de vlucht naar Europa. Maar wat is een traumatische ervaring precies? Wat kunnen gevolgen zijn? Hoe signaleer je symptomen en klachten van posttraumatische stress?

De bijeenkomst wordt georganiseerd voor vrijwilligers en professionals die werken met getraumatiseerde vluchtelingen. De bijeenkomst staat onder leiding van Trudy Mooren, als psycholoog verbonden aan Centrum ’45 en Universiteit Utrecht, en Michaela Schok, coach participatie nieuwkomers bij ‘van Houten&co’.

Aanmelden kan via de website www.vanhoutenenco.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kennisbijeenkomst vindt plaats bij ‘van Houten&co’, Onderdoor 160, Houten. Tel. (030) 7001 500.