maandag, 02 oktober 2017 17:22

Down Under Obstacle Run populairder dan ooit

Down Under Obstacle Run populairder dan ooit Hans Geerlings - OnsHouten.nl

Mud race, color run, strong run, aqua run, gewoon hardlopen is er tegenwoordig niet meer bij! Sporters en lopers willen actie en een echte uitdaging: hardlopen met obstakels. En dat blijkt nu wel; Down Under organiseerde in 2014 voor het eerst een Obstacle Run voor 400 deelnemers. De afgelopen jaren is de Down Under Obstacle Run zo gegroeid dat tijdens de 7e editie op 8 oktober meer dan 1.700 deelnemers worden verwacht, ook de Kids Run is populairder dan ooit!

Obstacle Run in Nieuwegein

De Down Under Obstacle Run is een initiatief van watersport-, en horecalocatie Down Under in Nieuwegein. Event Manager Lennart Loopstra licht toe: “Het terrein van Down Under leent zich perfect voor een obstacle run! De plassen en het zand maken het lekker modderig en uiteraard zorgen we voor geweldige hindernissen. Het wordt een geweldige dag waar jong en oud zich uit kan leven. En, ook minder sportieve mensen kunnen echt gewoon meedoen; het is een run for fun!”

Zevende editie & Kids Run

Down Under organiseert op deze dag ook een spectaculaire uitdaging voor kids: de Down Under Kids Run. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zich, onder begeleiding van een volwassene, wagen aan een modderig en sportief parcours van 3 km. Al meer dan 350 kids zijn ingeschreven en om 10.00 uur mag de 1e startgroep van start. Voor de volwassenen is er keuze tussen twee afstanden; 6 of 12 kilometer. Op de route van 6 km staan meer dan 30 uitdagende obstakels. Het parcours is geschikt voor zowel geoefende ‘mud runners’ als beginnende lopers.

Vernieuwde 12 km route

De Down Under Obstacle Run loop je langs (en door) de noord- en de zuidplas van Laagraven. Dit jaar zijn een aantal obstakels vernieuwd en deelnemers aan de 12 km lopen, naast het parcours van de 6 km ook de unieke waterlinieroute, een uitdagende route waarbij je van het terrein van Down Under afgaat door o.a. sloten en over oude bunkers van het Waterlinie tijdperk. Uiteraard ontbreekt voor alle afstanden de welbekende Super Soapy Slide niet. Of je nu een geoefende ‘obstacle runner’ bent, voor de allereerste keer aan een Obstacle Run meedoet of zin hebt om lekker met je ouders/begeleiders te komen baggeren; de Down Under Obstacle Run is voor iedereen!

Meedoen?
Inschrijven kan via www.downunderrun.nl. Hier vind je ook alle informatie over het inschrijfgeld, tips om je voor te bereiden en antwoorden op veelgestelde vragen. Graag tot aan de startstreep op het terrein van Down Under op 9 oktober!