vrijdag, 13 oktober 2017 13:40

Informatieavond over vuurwerkangst bij honden

Ook dit jaar organiseert Dierenkliniek Wulven weer een informatieavond over vuurwerkangst bij honden en wel op maandag 13 november 2017.

Veel honden zijn, net als andere dieren, bang voor vuurwerk. Honden hebben echter de pech dat ze, ook als ze bang zijn, toch naar buiten moeten om uitgelaten te worden.

En ieder jaar beginnen de eerste rotjes en vuurpijlen al na Sinterklaas. Het gaat echt niet alleen maar om oudejaarsdag, helaas. Het is geen pretje om als bange hond dan toch 4 keer per dag de straat op te moeten. Ook voor u als eigenaar is het niet fijn om een bange hond mee naar buiten te moeten “slepen”.

Als u op tijd begint zijn er gelukkig verschillende mogelijkheden om hier iets aan te doen. De angst geheel laten verdwijnen lukt (meestal) niet, maar het kan allemaal wel een stuk dragelijker gemaakt worden voor u en uw hond.

Op de informatieavond is aandacht voor het herkennen van vuurwerkangst bij uw hond. Niet iedere hond laat angst op dezelfde manier zien. Wat doet uw hond als hij/zij bang is? Ook wordt besproken wat u als eigenaar wel en vooral niet moet doen als uw hond eenmaal bang is voor vuurwerk. Tot slot komen de verschillende behandelingsmogelijkheden van de dierenarts aan bod. Er zijn reguliere producten die heel geschikt zijn voor de dag van oud en nieuw zelf, maar die niet langdurig gegeven kunnen worden. Gelukkig zijn er voor de periode daarvoor (vanaf half december) en daarna (tot begin januari) verschillende goede complementaire producten. Hierdoor wordt het opbouwen van de angst met ieder rotje dat ze horen voorkomen.

De avond is bedoeld voor eigenaren van honden, die bang zijn voor vuurwerk, maar ook voor eigenaren van jonge honden die nog niet bang zijn of waarvan u nog niet eens weet hoe ze reageren op vuurwerk. Door bij de jonge hond de goede dingen te doen, kan de kans op het ontwikkelen van vuurwerkangst verkleind worden.

De avond wordt verzorgd door dierenarts Mw. Drs. E.C. van der Waa en vindt plaats in Dierenkliniek Wulven, Randhoeve 2B (gebouw Wellant College) van 19.30 – 21.30 uur. U hoeft uw hond niet mee te nemen. De informatieavond is gratis, maar opgave vooraf is noodzakelijk. Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u bellen met 030 - 63 77 267 of een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..