vrijdag, 20 oktober 2017 13:57

Speciale bijeenkomst in Ecowijk Mandora

Vrijdag 27 oktober om 16.00 uur vindt weer een presentatie en rondleiding plaats in de Houtense ecowijk. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de huizen, over de grote mandetuin en hoe de ecowijk georganiseerd is. Bijzonder dit keer is dat er ook mensen van het autodeel project WeDriveSolar aanwezig zijn en dat de elektrische Smart Solar Charging laadpaal in de wijk officieel wordt geopend.

Aanmelden kan via de website en de ingang van de ecowijk is langs de straat Het Hout.

Maandelijks vertellen we aan geïnteresseerden over het hoe en waarom van de wijk, wat er gerealiseerd is en wat nog de ambities zijn. Zo hopen we mensen buiten de wijk ook te inspireren en te laten zien dat het mogelijk is: duurzaam bouwen en fijn wonen!

De komende rondleiding is vrijdagmiddag 27 oktober. Belangstellenden vragen we zich aan te melden via de website www.ecowijkmandora.nl. Het programma bestaat dit keer uit presentaties in het buurthuis en daarna een rondwandeling langs enkele huizen, de tuin en de elektrische auto/laadpaal. Deelname is gratis, al wordt een kleine bijdrage in de buurthuispot op prijs gesteld.

WeDriveSolar komt vertellen hoe het deelsysteem met elektrische auto’s werkt en wat de ambities van WeDriveSolar in Houten zijn. In de ecowijk staat een elektrische deelauto die we graag laten zien. De nieuwe laadpaal wordt tijdens de rondleiding officieel geopend. Het is de eerste laadpaal in Houten van het project Smart Solar Charging waarmee elektrische auto’s worden geladen met zonne-energie (stroom uit zonnepanelen) en waarbij de mogelijkheid bestaat om andersom ook stroom uit de auto te halen op momenten dat er geen zon is.

Er is volop gelegenheid om vragen te stellen over de ecowijk en over het deelauto systeem. Het programma zal tot ongeveer 18.00 uur duren.