zaterdag, 28 oktober 2017 11:42

Kookboeken7Daagse met Houtense hoogstandjes in de Bibliotheek

Liefhebbers van koken en bakken kunnen hun hart ophalen in de Bibliotheek Houten-Centrum tijdens de Kookboeken7Daagse, van 11 tot en met 19 november. Van maandag tot en met vrijdag kunnen Houtenaren een kijkje nemen in de keuken van ondernemers uit hun eigen woonplaats. (K)ook voor jou, Reinaerde Eetatelier, Deksels Lekker, Bij ons in de keuken en Heel Holland Bakt-winnaar Hans Spitsbaard laten iedereen graag kennismaken met hun culinaire hoogstandjes.

Uiteraard staat ook de collectie kookboeken in de spotlights, met recepten die uitdagen en inspireren. Ter gelegenheid van de Kookboeken7Daagse deelt de Bibliotheek kaarten uit voor een gratis proefabonnement.

Programma

maandag t/m donderdag 15.00 -17.00 uur, vrijdag 18.00 – 19.00 uur

Maandag 13 november: (K)ook voor jou - Proeverij hobbykoks

Ongeveer eenmaal per maand geeft een ervaren hobbykok een kookworkshop in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. De deelnemers koken met elkaar een complete maaltijd, die ze aan het einde van de workshop samen nuttigen.

Bezoekers van de Bibliotheek krijgen deze middag een voorproefje.

Dinsdag 14 november: Eetatelier – Proeverij uit ‘Kookkunst’

Restaurant Het Eetatelier biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Hun kunstkookboek 'Kookkunst' bevat bijzondere recepten en is geïllustreerd door cliënten die bij Atelier De Wijde Doelen en Atelier 't Rondeel dagbesteding krijgen.

Medewerkers van Reinaerde komen in de Bibliotheek hapjes klaarmaken uit dit kookboek.

Woensdag 15 november: Deksels Lekker – Cupcakes versieren (kinderactiviteit)

Deksels Lekker is een lunchroom en sociale onderneming midden in het centrum van Houten, die een opstapwerkplek biedt aan (jong)volwassenen. Jongeren kunnen zichzelf verder ontwikkelen door Deksels Lekker te koken met lokale, verse producten.

In de Bibliotheek staan zij klaar om samen met de Houtense kinderen de lekkerste cupcakes te versieren.

Donderdag 16 november: Bij ons in de keuken – Olijfolieproeverij

Bij ons in de keuken is een kookwinkel met handig kookgerei, accessoires en mooie tafelbenodigdheden, waar ook echt gekookt wordt.

In de Bibliotheek trakteert Rob de bezoekers op een Italiaanse olijfolieproeverij. Hij maakt er een feestje van om je vingers bij af te likken.

Vrijdag 17 november: Hans Spitsbaard – Meet & Greet met de winnaar van Heel Holland Bakt 2017

Met zijn 22 jaar was Hans de jongste deelnemer van het populaire Heel Holland Bakt, maar hij deed zeker niet onder voor de oudere deelnemers. De Meet & Greet is een mooie gelegenheid om alles te weten te komen over zijn liefde voor bakken. Natuurlijk komt Hans niet met lege handen: zijn winnende taart staat klaar om te proeven!

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/houten.