woensdag, 15 november 2017 18:14

Rond on Ice; drie weken schaatsplezier voor jong en oud in Houten

Van zaterdag 16 december tot en met zondag 7 januari 2018 kan er weer volop worden genoten van de ijsbaan op Het Rond, dit jaar omgedoopt tot “Rond on Ice”. Drie weken lang van 10.00 tot 22.00 uur is er schaatspret op de schaatsbaan van 25 bij 12,5 meter.

Met elkaar veel plezier maken, daar gaat het om tijdens het schaatsen en de evenementen die er omheen worden georganiseerd.

Zo kunnen veel kinderen van de basisscholen in Houten in de eerste week van “Rond on Ice” weer volop genieten op het ijs met schoolschaatsen. Nieuw dit jaar is de overdekking van de kunstijsbaan. Door het overdekken kan gedurende de gehele periode worden geschaatst. De ruimte naast de schaatsbaan biedt veel mogelijkheden voor een hapje en een drankje, waarvoor de plaatselijke horeca de invulling zal verzorgen.

De ondernemers van winkelcentrum Het Rond nemen de organisatie voor hun rekening en met hulp van tientallen vrijwilligers zal Rond on Ice vele Houtenaren met elkaar verbinden. De sponsoring door het Houtens bedrijfsleven ondersteunt het goede doel, dat aan dit winterevenement is verbonden. Dit jaar is dat de aangepaste breedte-/topsport in Houten en de draagbare kunstnier die de Nierstichting ontwikkelt.

Schoolschaatsen

Voor de groepen 5 t/m 8 van de Houtense basisscholen wordt de ijsbaan in de week voor de kerstvakantie beschikbaar gesteld, zodat er met de klas geschaatst kan worden. Van maandag 18 december tot en met vrijdag 22 december 2017 is de schaatsbaan tussen 9.00 en 15.00 uur beschikbaar. Wanneer schoolklassen hieraan willen deelnemen, dan geven zij zich hiervoor op bij Sportpunt Houten. Sportpunt Houten zorgt voor een rooster met de indeling van de klassen. Er zijn helaas maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; er wordt ingedeeld op basis van binnenkomst en vol = vol.

Curling Competitie

Ook in de avonduren wordt de ijsbaan van maandag t/m donderdag benut; onder andere met de Curling Competitie voor bedrijven en particulieren. De Curling competitie wordt dit jaar nieuw opgezet: een ludieke activiteit en serieuze bezigheid, maar wel met een leuke twist. Het is een sport voor iedereen en zeer geschikt om met collega’s te beoefenen en op een ongedwongen wijze relaties te ontmoeten. De strijd om de Curling Cup leidt tot de finale in het laatste weekend op zaterdag 6 januari 2018. Dat betekent een gezellige avond met collega's, familie en vrienden! Glühwein, muziek, kerstsfeer en samen op het ijs, winterse pret! De strijd in de voorrondes zijn bepalend voor de finaledag waarbij de beste teams nog een keer op een feestelijke, competitieve avond bij elkaar komen. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn binnen deze competitie. Wilt u een team opgeven, dat kan via de website www.hetrond.nl.

Vrijwilligers

Lijkt het je leuk om in de horeca te werken of bij de toegangscontrole of uitgiftebalie van de schaatsen te staan en ben jij in de periode van 16 december tot 7 januari 2018 meerdere dagdelen beschikbaar? Dan kan Rond on Ice jouw hulp als vrijwilliger goed gebruiken! Opgeven als vrijwilliger kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie en programma

Houd de website van Het Rond en de facebookpagina Rond on Ice in de gaten voor meer informatie en het programma.
Website: www.hetrond.nl

Facebook:  https://www.facebook.com/RondonIce

Schoolschaatsen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.