zondag, 19 november 2017 14:15

Met Fluit & Kruid op zoek naar het spannendste geluid

Wie gaat er op 29 november met Fluit & Kruid mee op geluiden-speurtocht?  Wij gaan samen met kinderen ontdekken welke geluiden je allemaal buiten kunt horen en welke geluiden je zelf kunt maken met materialen uit de natuur. 

Tijdens de speurtocht maken we kennis met verschillende spannende geluiden. We luisteren naar de wind, lopen door ritselende bladeren, gaan op zoek naar krakende takken, knarsende stenen, snaterende eenden, kwetterende roodborstjes, plonzende zwanen, rammelende walnoten en spechten die tegen een boom roffelen... en nog veel meer.

Al luisterend banen wij ons een weg door het park. We spelen met geluiden, maken muziek met wat we vinden in het park en we zoeken met behulp van een geheime schatkaart de pepernotenboom die boven op een heuvel staat. Wie vindt de boom het eerst? En wie maakt het mooiste pepernoten geluid?

De groene clowns Fluit & Kruid dagen kinderen uit en maken hen nieuwsgierig. Ze stimuleren kinderen om in de natuur op onderzoek te gaan. Ze voeren samen met hen opdrachtjes uit en doen spelletjes die passen bij het thema. Als verwerking maken ze met de kinderen een bijzonder knutselwerkje met materialen uit het park. Ze bouwen een muziekinstrument die beschreven staat in het boekje 101-dingen-die-je-moet-doen-voor-je-12-bent.


Voor wie: kinderen van 4 t/m 12 jaar
Wanneer: woensdag 29 november
Hoe laat: van 15.00 tot 16.30 uur
Waar: Kooikersplas in Houten (parkeren op de Voornsloot, verzamelen voor het park voor de Voornsloot (zie plattegrondje)
Kosten: 3,50 euro per kind. Graag vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over Fluit & Kruid? Bezoek onze website tjilp.nl. Of ga naar Facebook. Daar zijn we te vinden op @fluitk.

Vragen: Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.