dinsdag, 21 november 2017 14:30

Doe mee aan de Inspiratiedag Energie voor Houten!

Hoe oud bent u in 2040? Hoe ziet uw leven en dat van uw (klein)kinderen er dan uit? De keuzes die we nu maken, bepalen onze duurzame toekomst. Daarover gaat de Inspiratiedag Energie voor Houten. Wij nodigen u graag uit om op 9 december mee te doen aan deze dag.

De Inspiratiedag Energie voor Houten biedt een afwisselend programma met interactieve lezingen, workshops, films en een markt. Allemaal rond het centrale thema: Samen naar een duurzame toekomst. Hoe ziet die toekomst eruit? En wat betekent dat voor bijvoorbeeld uw woning, vakantie en boodschappenmand? Daarover gaan inwoners, ondernemers, lokale vrijwilligers, het Duurzaamheidsfonds Houten en de gemeente Houten in gesprek.

Wat gaan we doen op de Inspiratiedag Energie voor Houten?

Experts van het Sociaal Cultureel Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving hebben onderzocht hoe een duurzame toekomst er voor de gemiddelde Nederlander uitziet. Op de Inspiratiedag delen deze experts hun bevindingen met ons. Als deelnemer kunt u hier uw mening over geven. Dit kunt u doen via een stemkastje en tijdens een workshop.

TNO heeft onderzocht wat er nodig is om alle energie die verbruikt wordt in Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede lokaal en duurzaam op te wekken. De gemeente heeft hier een korte animatie over laten maken. Deze wordt op de Inspiratiedag Energie voor Houten voor het eerst getoond! Tijdens één van de workshops kunt u meedenken over wat er moet gebeuren om Houten energieneutraal te maken.

Ontmoet verschillende Houtense initiefnemers op de markt of tijdens een workshop. Zij vertellen wat zij al doen voor een duurzame toekomst van Houten. Zij kunnen u helpen om uw eigen duurzame toekomst vorm te geven. Of misschien heeft u zelf een vernieuwend idee en wilt u hiermee aan de slag? Ook daarvoor vindt u hulp en inspiratie op 9 december.

Tijdens deze middag is ook de uitreiking van de Groene Keus 2017. Deze prijs gaat naar een nieuw Houtens duurzaamheidsinitiatief. De inwoners van Houten bepalen welk plan het beste en daarmee de Groene Keus 2017 is!

Waar en wanneer?

De Inspiratiedag Energie voor Houten is op zaterdag 9 december 2017. Om 12.30 uur start de inspiratiemarkt, de centrale opening is om 13.30 uur. De middag vindt plaats in het gebouw van middelbare school Houtens (Kruisboog 1, Houten). Natuurlijk zorgen we voor koffie en thee met wat lekkers en we sluiten af met een borrel. Het uitgebreide programma kunt u vinden op www.dfhouten.nl. De Inspiratiedag Energie voor Houten is gratis. Aanmelden kan hier. Door aanmelding maak je kans op een prachtig energie-bespaarpakket! Dit pakket wordt uitgereikt op de dag zelf.

De Inspiratiedag Energie voor Houten is een initiatief van het Duurzaamheidsfonds Houten, in samenwerking met de gemeente. Al vijf jaar ondersteunt het fonds Houtenaren bij duurzame initiatieven.