zondag, 03 december 2017 09:29

Sfeervolle kerstmiddag met film en live muziek

Op zondag 24 december komt het Amsterdam Symphony Orchestra met haar 70 leden met de trein naar Houten en begeleidt live de animatiefilm ‘'Het Standvastige Tinnen Soldaatje’, gevolgd door de feelgoodfilm ‘Le Concert’.

Amsterdam Youth Symphony Orchestra 

De zeventig jongeren van het Amsterdam Youth Symphony Orchestra, allen tussen de 14 en 19 jaar, komen met de trein naar Houten. Op hun heenreis zullen zij op station Amsterdam CS en Utrecht CS reizigers verrassen met een flashmob, waarna het eindstation Theater Aan de Slinger is. Zij geven hier een liveconcert bij de film ‘Het Standvastige Tinnen Soldaatje’. Een sprookje van Hans Christiaan Andersen dat verscheen in 1838. In 1992 zette de Engelse componist Keith Amos het op muziek voor orkest en verteller en is sindsdien vaak uitgevoerd als kinderconcert. Het verhaal begint met vijfentwintig tinnen soldaatjes, die uit één lepel zijn gesmolten. Ze worden als verjaardagscadeau aan een jongetje gegeven. Een van de soldaatjes mist een been, omdat de tin op was toen hij gegoten werd. Dan begint het verhaal en neemt de muziek ons mee het sprookje in.

Film Le Concert

Na de pauze start de film ‘Le Concert’. Andrei Filipov is dirigent van het grootste orkest van Rusland; het Bolshoi Orkest. Als hij tijdens het communistische bewind besluit geen Joden te ontslaan, verliest hij zijn positie. In de daaropvolgende jaren werkt Andrei nog steeds in hetzelfde gebouw, maar nu als schoonmaker. Tijdens zijn werk vindt hij een belangrijke fax en Andrei besluit gebruik te maken van deze wel heel bijzondere kans.

Programma:

13.30 uur: inloop
14.00 uur: start uitvoering 'Het Standvastige Tinnen Soldaatje'
14.45 uur: pauze
15.15 uur: start film 'Le Concert'
17.15 uur: einde film

Deze middag wordt onder andere georganiseerd voor een bijzondere groep Houtenaren die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Er is daarnaast voldoende plek voor de reguliere (film)bezoeker. Kaarten á € 7,50 inclusief een drankje zijn verkrijgbaar via www.filmaandeslinger.nl.

Meer in deze categorie: « Purple Party! OKE kinderdisco »