vrijdag, 22 december 2017 09:33

Cultuurcafé Jeugdcultuurpas

Cultuurcafé Jeugdcultuurpas Paul van der Klei

Ieder kind heeft recht op cultuur en creatieve ontwikkeling! Op dit thema gaan we verder in tijdens het Cultuurcafé op woensdag 24 januari 19.00 uur. We behandelen de nieuw te ontwikkelen Jeugdcultuurpas.

Binnen de gemeente Houten loopt sinds enkele jaren het project Jeugdsportpas. Kinderen kunnen daarmee op een leuke, laagdrempelige manier kennismaken met verschillende sporten en sportaanbieders. In een aantal kennismakingslessen leren de kinderen de beginselen van een sport. Dit concept slaat goed aan en in 2018 wordt deze pas uitgebreid met cultuur, door middel van de Jeugdcultuurpas.

Kinderen tot 18 jaar moeten de mogelijkheid krijgen om op een laagdrempelige manier culturele kennismakingslessen te volgen, om er zo achter te komen hoe leuk cultuur kan zijn en waar hun creatieve krachten liggen.

Tijdens het Cultuurcafé worden cultuuraanbieders door de gemeente Houten geïnformeerd over het project. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over de Jeugdcultuurpas. Bent u ook geïnteresseerd? Kom langs en denk met ons mee! De toegang is gratis. Locatie: in het Oude Politiegebouw vanaf 19:00 uur. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..