zondag, 07 januari 2018 11:55

Stadsgesprek stedenbouwkundige verkenning

Stadsgesprek stedenbouwkundige verkenning © Peter van Wieringen

Woont u in 2040 nog in Houten? En uw kinderen? Is er een huis voor uw ouders die graag in Houten willen wonen? Waar is ruimte in onze gemeente om ook in de toekomst fijn te kunnen wonen? Dit zijn thema’s waarover u kunt meedenken in het stadsgesprek op donderdag 8 februari.

Het stadsgesprek vindt plaats tussen 20.00 en 22.00 uur in de aula van College de Heemlanden. Vanaf 19.45 uur kunt u binnenlopen.

Grote woningbehoefte

Onze regio Utrecht is erg in trek. Veel mensen willen hier (blijven) wonen. Er zijn dus veel nieuwe woningen nodig. Voor ouderen en gezinnen, maar ook voor starters en studenten. Tussen 2025 en 2040 is er in de regio behoefte aan meer dan 75.000 woningen. Houten onderzoekt de mogelijkheden om haar steentje hieraan bij te dragen. Zo zorgen we er voor dat onze kinderen en kleinkinderen straks ook een passende woning in Houten vinden.

Stedenbouwkundige verkenning

Het stedenbouwkundig bureau marco.broekman brengt alle mogelijkheden voor woningbouw in Houten in kaart. Tijdens het stadsgesprek op 8 februari legt het bureau de eerste resultaten aan u voor. Samen kijken we naar verschillende thema’s, zoals zorg en welzijn, verkeer en duurzaamheid. Het stadsgesprek is een manier om samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere partners een vraagstuk te bespreken. En zo maken we gebruik van de kennis die in Houten aanwezig is. We maken deze dag nog geen keuzes. Alle inbreng helpt ons om verder na te denken over de toekomst van Houten.

Doet u mee?

Er is plaats voor maximaal 250 inwoners. U kunt zich aanmelden voor het stadgesprek tot en met 2 februari aanstaande via www.houten.nl/stadsgesprek. Hier vindt u ook meer informatie over de stedenbouwkundige verkenning. Telefonisch opgeven kan ook, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur, via (030) 63 92 611.

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zien u graag op 8 februari tussen 20.00 en 22.00 uur in College de Heemlanden.

Media