vrijdag, 12 januari 2018 12:41

Dineren met overgebleven voedsel: Het THT-diner op 27 januari in Houten

Jaarlijks gooien mensen 50 kg voedsel per persoon weg; evenveel als ruim twee maanden lang het avondeten in de vuilnisbak gooien. En dit kost zo’n € 150 per persoon. Zonde! Om hier aandacht voor te vragen organiseert het burenplatform Thuisafgehaald.nl op 27 januari het THT-diner in Schoneveld.
Tijdens dit THT-diner wordt eten geserveerd van voedsel dat eigenlijk weggegooid zou worden omdat de THT-datum bijna verstreken is. 

Restaurants en winkels kunnen deze producten niet meer verkopen en daarom hebben we bedrijven in Houten gevraagd om hun etenswaar voor het THT-diner beschikbaar te stellen. En met succes! De Albert Heijn Oude dorp, Hoogvliet, Turkse supermarkt Benjamin en de Natuurwinkel Houten doen mee!

Jij kunt hier bij zijn!

27 januari kun jij aanschuiven bij het THT-diner en genieten van een lekkere maaltijd. Wat er precies op het menu staat, blijft een grote verrassing omdat niemand nog weet welke producten er die dag beschikbaar worden gesteld. Wil je er bij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Via Thuisafgehaald.nl kun je in heel Nederland maaltijden met je buurtgenoten delen. Je geniet van elkaars kookkunsten én leert gelijk je buur kennen! Speciaal voor het THT-diner heeft Schoneveld haar deuren geopend! Thuiskoks van Thuisafgehaald gaan aan de slag met de verzamelde etenswaren om voor 50 personen een lekker diner te bereiden!

Prijs: € 5 entree
Datum: zaterdag 27 januari
Tijd: half 6 inloop, 6 uur start diner
Locatie: Schoneveld, Zonnehout 36 in Houten
Het THT-diner wordt mede mogelijk gemaakt door het Duurzaamheidsfonds Houten.