zondag, 04 februari 2018 10:06

De Kunst van het slim isoleren

Heb je een huis uit de jaren ’80 van de vorige eeuw? Wil je inzichtelijk krijgen hoe je zo’n huis slim kan isoleren, rekening houdend met de specifieke bouwwijze van die jaren? De huizen in De Hoeven zijn allemaal in de jaren ‘80 tijd gebouwd en kennen daarmee allemaal dezelfde beperkingen. Dit zal ook gelden voor andere huizen in Houten uit de jaren ‘80.

Denk aan de warmtehuis­houding, ventilatiemogelijkheden, vochtproble­matiek, enz. Nu het gas in Slochteren wordt gehalveerd en we voor de ‘’energie-transitie” staan betekent dit dat we in de komende tien jaar allemaal een “label-A” moeten zien te maken van onze woningen, ook van de jaren ’80 woningen met “label-C”. Isoleren dus. Maar dan moeten we wel weten waar we het over hebben. Kennis over isoleren in zijn algemeenheid, maar vooral ook het kunnen inschatten van de effecten van isolatieacties op de jaren ’80 huizen, dat is het thema van deze avond: De kunst van het slim isoleren van een 80-er jaren woning in De Hoeven. Op deze avond komen 2 sprekers aan bod. Frans Versteeg rekent met je mee hoe je grip krijgt op je gasverbruik. Peter van den Bosch heeft een tweetal huizen doorgerekend op verschillende isolatiescenario’s.

Wat is het resultaat van de avond?

Als bezoeker krijg je antwoord op de vraag hoe bouw­kundige ingrepen zich gedragen in termen van terugverdien­tijd én com­fort. Je gaat de deur uit met een methodiek om voor jouw woning en situatie te bepalen wat de meest zinnige volgorde van investeren in energie­besparende maatregelen is, en waarom dat zo is. Aan welke knoppen kun je draaien, en wat levert dat jou op?

De avond vindt plaats op maandag 12 februari van 20 -22 uur (inloop 19.45 uur) in het WellantCollege, Randhoeve 2, Houten. Meer informatie is te vinden op www.dehoevenenergie.nl. Ook inwoners van andere wijken zijn welkom op deze avond van De Hoeven Energie.