zondag, 11 februari 2018 12:01

Geen Kunst Hoor!

Kunst om de Hoek, de Houtense vereniging van kunstenaars, organiseert weer een avond ‘Geen Kunst Hoor’ waarin twee kunstenaars hun werk laten zien en toelichten, en vertellen over wat hen drijft, waar ze nu  mee bezig zijn en wat de mogelijkheden en moeilijkheden van hun technieken zijn. Dit keer staan centraal Ria van Rooijen, glaskunsthttp://www.glasinzicht.nl/ , en Joca, beeldende kunst en ontwerp http://www.joca.nl/.

Ria experimenteert met het fusen (versmelten) van meerdere lagen glas. De natuur, het oergevoel van de aarde, vergezichten, wind en water, inspireren haar tot krachtige kleurrijke vormen. Soms laat het glas zich makkelijk voegen en vloeit het als vanzelf in haar vorm. Glas kent ook grenzen, het moment om er mee te kunnen werken is kort. De uitdaging is er uit te halen wat mogelijk is.

JoCa gebruikt vele kunstvormen: schilderen, tekenen, keramiek, mozaïek, en meer. Ze is de ontwerpster van de Droom Cirkel (tussen het theater en het gebouw van de Houtense Helden), geeft les in al haar kunstvormen en inspireert mensen in hun creativiteit. Ze nodigt iedereen uit om te Kijken, Zien, Ervaren, Voelen en Delen, en daaruit inspiratie te halen.

De bijeenkomst is op 27 februari 19.30uur in het atelier van JoCa, Rimpelmos 19, 3994 LZ Houten. De avond is voor iedereen toegankelijk, niet alleen voor leden van Kunst om de Hoek.