zondag, 11 maart 2018 07:55

Cursus: ‘het beschadigd brein’

Steunpunt Mantelzorg Houten en Vrijwilligers Academie Houten bieden dit voorjaar wederom de cursus ‘het beschadigde brein’ aan. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten op maandag 26 maart, 9 en 16 april, van 13.30 tot 16.00 uur. De cursus is voor vrijwilligers en mantelzorgers die te maken hebben met dementie.

Het brein van mensen met dementie is beschadigd. We gaan in op de werking van het menselijk brein en geven handvatten hoe om te gaan met dementie. Het gedrag van mensen met dementie is sterk afhankelijk van de omgeving. Een gunstige omgeving leidt tot gunstig gedrag. Het kan zelfs probleemgedrag voorkomen.

De cursus wordt gegeven door Josee Goes. Josee heeft als trainer en trainingsacteur zeer ruime ervaring in de gezondheidszorg.

De cursus vindt plaats in het Huis van Houten, Onderdoor 160. Aanmelden kan via www.vanhoutenenco.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marinda Rodas via 030-7001 500 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Steunpunt Mantelzorg Houten en Vrijwilligers Academie Houten zijn onderdeel van ‘van Houten&co’.