donderdag, 22 maart 2018 09:50

Alzheimercafé Houten - Afsluiting van het seizoen

Op 11 juni is de laatste bijeenkomst van het seizoen 2017 - 2018 van het Alzheimercafé Houten.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en kennissen.

Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De bezoekers van het Café praten met elkaar over hun ervaringen met dementie, over hoe zij met de veranderende situatie omgaan en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een open en gemoedelijke sfeer.
Het Alzheimer Café Houten wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, Zorgspectrum/Het Haltna Huis met ondersteuning van 'Van Houten & Co' en Altrecht.

Wat gebeurt er?

Iedere tweede maandag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus, staat een onderwerp gerelateerd aan dementie centraal. De bijeenkomsten hebben een vaste tijdsindeling.

19.00 – 19.30 uur: inloop met koffie en thee
19.30 – 20.00 uur: interview met een deskundige
20.00 – 20.30 uur: pauze met muziek en een drankje
20.30 – 21.00 uur: gelegenheid tot vragen en discussie
21.00 - 21.30 uur: mogelijkheid tot napraten en nog wat drinken.

Waar?
Woonzorgcentrum Het Haltna Huis
Het Kant 193
3995 GZ Houten
Postadres:
IJsselpolder 33
3991 HS Houten

Kom gerust eens kijken!

Iedereen die vragen heeft over dementie kan terecht in het Alzheimer Café. Dus of u nu zelf dementie heeft, of zorgt voor iemand met dementie, of vanuit uw beroep geïnteresseerd bent: u bent van harte welkom!
U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Themasuggesties

Het kan zijn dat u suggesties heeft voor onderwerpen; misschien kunnen deze in het huidige programma worden ingepast of zijn het goede ideeën voor het seizoen 2018-2019. Als u suggesties heeft, laat het ons weten.
Het kan ook zijn dat u bereid bent als “deskundige” tijdens één van de avonden geïnterviewd te worden. En met deskundige wordt hier uitdrukkelijk ook ervaringsdeskundige bedoeld; dus een cliënt, partner of familie. Als dat u aanspreekt of u wilt hierover eerst wat meer weten, laat het ons weten

Programma

Kijk hiervoor bij Activiteiten en bij de Agenda van afdeling Lekstroom

Vrijwilligers

Het Alzheimer Café draait op betrokken vrijwilligers. Is dit iets voor u? Graag horen wij van u!

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Paulien Geraerts of Margot Gerrit, Zorgspectrum,
tel. 030-6007140
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.