donderdag, 22 maart 2018 12:15

Zangcafé

Zangcafé, klinkt leuk maar eh.. Wat moet ik me erbij voorstellen?
Het zangcafé kun je het best omschrijven als een open podium in een ontspannen omgeving. Er is een bar, er staan stoelen en statafels, je mag zingen maar je hoeft niet en mag ook gewoon alleen luisteren en genieten van de optredens.

Of een drankje te drinken en een praatje te maken. Het woord zegt het al: zangcafé! Het hoeft dus niet muisstil te zijn. Iedereen die houdt van zingen is welkom om te zingen of om te luisteren.

Het open podium is er voor iedereen: zowel voor beginners als voor gevorderden, voor jong én oud. Het hoeft niet perfect! Je mag het als oefening gebruiken of als allereerste optreden, als try out, of natuurlijk omdat het gewoon hartstikke leuk is om te doen.
Het zangcafé wordt georganiseerd door de zangdocenten van het Houtens Muziekcollectief, Emily van Orsouw, Ri-Jean Mertens en Marjoke Kager, Alle stijlen kunnen aan bod komen: Pop, jazz, musical, singer-songwriter, rock, latin, Klassiek etc.

Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft de begeleiding van je zang: Je kunt je laten begeleiden op de piano door Ri-Jean of Emily. Je kunt hiervoor je bladmuziek met akkoordenschema meenemen of je neemt de melodie mét akkoordsymbolen mee in jouw toonsoort. Er is ook een zangmap aanwezig waaruit je nummers kunt kiezen. Uiteraard kun je ook jezelf begeleiden op piano of op gitaar! Of je neemt je eigen begeleider mee! Je kunt ook zingen met een karaokeband. Talloze nummers zijn hierbij beschikbaar. Wanneer je wilt zingen, kun je je ter plekke inschrijven.

Dus inwoners van Houten en omgeving: kom naar het Zangcafé voor een heerlijke ontspannen avond vol zangplezier. Behalve lekker zingen en luisteren is het een verrassende en unieke avond vanwege de diversiteit in muziekstijlen die voorbij komen.

Wil je meedoen of komen luisteren? Kijk dan eens op de website van het Zangcafé: www.zangcafe.nl.
Of volg het Zangcafé op Twitter.

Op maandag 2 april, tweede paasdag - begint het Zangcafé om 14:00 uur.
Entree: 4 euro, onder de 17 jaar 2 euro.
Locatie: Foyer Theater Aan de Slinger, De Slinger 40, Houten