woensdag, 11 april 2018 07:55

Excursie naar weidevogelbeheergebied ‘De Kroon’

Op zondagochtend 20 mei is er een weidevogel-excursie naar ‘De Kroon’ op het Eiland van Schalkwijk. De gemeente Houten heeft begin 2015 10 hectare land aangekocht ten behoeve van weidevogelbescherming. De Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk heeft dit terrein in beheer genomen samen met een lokale boer.

Kom samen met ons –vanaf de rand van het weiland – kijken naar grutto’s, kievit en tureluur! We hopen dat deze ochtend het weer en de vogels een beetje meewerken, daarnaast is er genoeg te vertellen over het beheer dat de stichting op het weiland uitvoert in samenspraak met de boer: laat in het jaar maaien en zorgen voor een kruidenrijke grasvegetatie en veel nattigheid in het vroege voorjaar. Dat zijn de hoofdingrediënten van dit beheer.

Waar en wanneer?

We vertrekken om 10.00 uur van af de Linielanding naar het weiland. Het is 1,5 km heen en 1,5 km terug over een klompenpad wandelen, stevig schoeisel is gewenst!  

De verzamellocatie is het parkeerterrein bij de Linielanding, adres: Waterliniedok 1, Nieuwegein. Het verzamelpunt is per fiets en auto bereikbaar.

Per fiets: Neem vanaf de Waalseweg in Tull en ’t Waal de laatste weg rechtsaf richting de Linielanding. Dit is net vòòr de tunnel onder de A27 door.

Per auto: Het Streektransferium Linielanding is gevestigd langs de snelweg A27 bij afslag 28 Nieuwegein. https://www.vvvkrommerijnstreek.nl/nl/locaties/3050483796/haje-linielanding

We verwachten rond 11.30 uur weer terug te zijn bij de Linielanding.

Voor wie?

Voor alle weidevogelvrijwilligers van Houten en voor belangstellende inwoners uit Tull en ’t Waal.

Aanmelden

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., we zullen u uiteraard informeren als de excursie door weersomstandigheden onverhoopt niet doorgaat. Het meebrengen van een verrekijker is aanbevolen. Controleer na wandelingen door de natuur altijd op teken.