vrijdag, 20 april 2018 14:28

Informatieavond Het beschadigd brein

Op maandagavond 30 april bieden Steunpunt Mantelzorg Houten en Vrijwilligers Academie Houten wederom de informatieavond ‘Het beschadigde brein’ aan. Deze informatieavond is bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers en/of professionals die (in hun werk) in aanraking komen met dementie. De bijeenkomst vindt van 19.30 tot 22.15 uur plaats in Huis van Houten (Onderdoor 160).

Bij mensen met dementie is het brein beschadigd. Tijdens de avond gaan we in op de werking van het menselijk brein en worden er handvatten gegeven hoe om te gaan met iemand met dementie. Door het verlies van denkvermogen, is het gedrag van mensen met dementie erg afhankelijk van de omgeving. Een gunstige omgeving leidt tot gunstig gedrag. Het kan zelfs probleemgedrag voorkomen. De avond wordt verzorgd door trainer en trainingsacteur Jose Goes.

Kosten voor deelname zijn 5 euro. Aanmelden kan via www.vanhoutenenco.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marinda Rodas, 030-7001 500 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Steunpunt Mantelzorg Houten en Vrijwilligers Academie Houten zijn onderdelen van ‘van Houten&co’.