dinsdag, 01 mei 2018 13:26

Bunkers uit WOII krijgen nieuw doel tijdens Obstacle Run

Mud races en obstacle runs winnen enorm in populariteit. Logisch ook, want de obstakels geven een extra uitdaging voor de sporters en lopers. Zondag 6 mei kan dit nu ook over bunkers uit de Tweede Wereldoorlog van de Hollandse Waterlinie.

De bunkers van de Hollandse Waterlinie

Het Utrechtse V6 project is samen met eigenaren en belangstellenden op zoek naar mogelijkheden voor (her)gebruik van de groepsschuilplaatsen uit WOI als WOII. Op het terrein van de Hollandse Waterlinie staan maar liefst 600 bunkers en/of schuilplaatsen, een aantal worden tijdens de Down Under Obstacle Run opnieuw gebruikt. Niet gewapend met geweer en granaat, maar met zweetband en sportschoen. De Hollandse Waterlinie dient nu voor andere doelen dan militaire verdediging; bescherming van een gezonde leefstijl is daar één van!

Nieuw parcours

Recreatiemanager Lennart Loopstra van Down Under is enthousiast over het feit dat hij de bunkers van de Hollands Waterlinie heeft kunnen toevoegen aan het parcours. “We wisten dat het Utrechtse V6 project op zoek was naar andere doelen voor de schuilplaatsen en vonden het perfect aansluiten bij de Down Under Obstacle Run. Door de uitbreiding van het parcours creëren we nieuwe hindernissen en extra uitdaging voor de deelnemers, voor hen is vernieuwing erg belangrijk. Daarnaast is het Utrechtse V6 project blij met de Down Under Obstacle Run die de bunkers opnieuw laat bestormen door enthousiaste sportievelingen.”

Achtste editie

De Down Under Obstacle Run, die sinds 2014 wordt georganiseerd, is een initiatief van watersport-, en horecalocatie Down Under in Nieuwegein. Het terrein van Down Under leent zich perfect voor een obstacle run. De plassen en het zand maken het parcours modderig en uiteraard wordt er iedere editie gezorgd voor spannende (nieuwe) hindernissen. Het is een sportieve dag waar jong en oud zich uit kan leven. En, ook minder sportieve mensen kunnen echt gewoon meedoen; het is een run for fun!

Meedoen?

Je hebt de keuze uit vier verschillende afstanden: 3km voor de kids, 6km, 9km en 12km. Inschrijven kan tot vrijdagmiddag 4 mei via www.downunderrun.nl. Hier vind je ook alle informatie over het inschrijfgeld, tips om je voor te bereiden en antwoorden op veelgestelde vragen.