vrijdag, 04 mei 2018 10:05

Open Boerderijendag

Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, zetten een aantal boederijen in 't Goy, Schalkwijk en Bunnik de deuren voor bezoekers open. Tussen 10:00 en 16:00 bent u van harte welkom.

De volgende bedrijven doen mee:

Bioboerderij Miltenburg, Overeind 33, 3998JB Schalkwijk 
De familie Miltenburg ontvangt u graag op hun moderne biologische melkveebedrijf. Vanaf de zolder boven de melkrobots heeft u een mooi overzicht over de stal. Michiel en Yvonne geven u graag een rondleiding. Van de melk maakt kaasmaker Huig van de Graaf heerlijke biologische kaas. Kom kijken, ruiken én proeven deze dag! 

Boerderij Den Oord, Beusichemseweg 146, 3998 NL Schalkwijk 
De familie Vernooij ontvangt u graag in hun nieuwe sky-box waaruit u zicht hebt op onze melkkoeien, 2 nieuwe melkrobots, mestrobot en voeraanschuifrobot. Natuurlijk kunt u ook bij de kalfjes kijken en eventueel met Alana, de stalfavoriet en recordmelkproducente op de foto. De koffie staat klaar en Arjen vertelt graag wat ze allemaal doen op hun melkveebedrijf. 

Familie Uijttewaal, Kapelleweg 20, 3997 MP ’t Goy 
Kent u het kraampje aan de Kapelleweg? De familie Uijttewaal verkoopt hier het heerlijkste fruit (en eieren) aan voorbijgangers. Op Hemelvaartsdag neemt Cornelis u graag mee de boomgaard in om u alles te vertellen over de groei & bloei van de fruitbomen op zijn percelen. 

Van Wijk Fruit, Beusichemseweg 134a, 3997 ML ’t Goy
Enig idee wat zo'n appel allemaal al heeft meegemaakt voordat ie in de winkel ligt? Bij Van Wijk Fruit weten ze er echt alles van! En op Hemelvaartsdag willen ze u er graag meer over vertellen en laten zien wat daar allemaal bij komt kijken. 

Boerderij de Hoogt, Beusichemseweg 138, 3997 ML ‘t Goy 
Ries en Yvette Vernooij nodigen u graag uit op hun duurzame melkveebedrijf. Hier worden de koeien gemolken in een 2x10 zij aan zij melkstal. Ze willen een eerlijk beeld geven van de melkveehouderij. Ze laten graag zien wat ze doen en vooral waarom ze dat doen. Op deze boerderij kunnen ook Campina producten geproefd worden. Kom kijken en vraag ze alles wat u altijd al wil weten over het boerenleven! 

Hofstede Rhijnauwen, Rhijnauwenselaan 18, 3981 HH Bunnik 
Op Hemelvaartsdag stelt de familie van Dijk het erf open. Kees van Dijk is een trotse melkveehouder en wil daar de burgers graag wat meer over vertellen. Zonder toeters en bellen maar gewoon zoals het is. Kom meer te weten over dit bedrijf op deze unieke plek langs de Kromme Rijn.

Kijk hier voor een fietsroute langs al de deelnemende bedrijven.