zondag, 13 mei 2018 06:49

Requiem van Mozart

Op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni gaat Houtens Kamerkoor Rondo samen met Kamerkoor 4bij4 uit Utrecht het Requiem van Mozart uitvoeren. Beide koren hebben bewezen grote koorwerken te kunnen uitvoeren en verheugen zich op deze samenwerking.

Het Requiem van Mozart werd door de film Amadeus bekend bij het grote publiek. Het meesterwerk is omgeven door mysterie vanwege de raadselachtige opdrachtgever van het stuk en de vroegtijdige dood van Mozart.

Kamerkoor Rondo

De uitvoering op 2 juni wordt geleid door Gerrit Maas, dirigent van 4bij4 en vindt plaats in de schitterende Pieterskerk in Utrecht. Op 3 juni staat het concert onder leiding van Hans de Munnik, dirigent van Rondo, ditmaal in de indrukwekkende Michaëlkerk in Schalkwijk.
De instrumentale ondersteuning wordt verzorgd door het Carezza Ensemble. Solisten zijn Esther Putter, sopraan; Ellen van Beek, alt; Pablo Gregorian, tenor en Erks Jan Dekker, bas.

Beide kamerkoren zullen ook een deel van hun eigen repertoire ten gehore brengen. Voor de pauze kunt u genieten van muziek van Pärt, Gjeilo, Baermann en Whitacre.

In totaal zijn er 450 kaarten voor deze concerten beschikbaar, waarvan er per concert minimaal 25 kaarten gratis beschikbaar worden gesteld voor vluchtelingen en minima. Daarvoor is een samenwerking afgesproken met het UAF en met het U-pas bureau.

2 juni 19.30 u, Pieterskerk Utrecht, 3 juni 15.00u, H. Michaëlkerk Schalkwijk. Kaarten bestellen kan op deze pagina.