donderdag, 17 mei 2018 18:01

Wildplukken, Romeinse lunch langs de Limes

Groene Maatjes organiseert op 24 mei een bijzondere lunch, vooraf gegaan door wildplukken.

Het wildplukken vindt plaats op de buitenrand van fort Vechten. Maak en eet een echte Romeinse lunch (prandium): legerbrood en soep met linzen en lokale kruiden. We drinken muntthee en vlierbloesemlimonade en liggen aan ‘tafel’ als echte Romeinen.

De kinderen verplaatsen zich in het leven van de Romeinse soldaten en proberen zich voor te stellen hoe zij tijdens hun veldslagen kennis maakten met voor hun onbekend eten. Natuurlijk namen ze ook eigen voedsel uit Rome mee, zoals druiven en olijfolie. Maar aten ze echt liggend aan tafel en aten zo zoveel als in de boeken van Asterix en Obelix beschreven staat? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat je verrassen.

De activiteit wordt georganiseerd in opdracht van Groen doet Goed van de gemeente Houten. Deelname aan de activiteit is gratis. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de voorbereiding. Stuur hiervoor een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

We verzamelen op de parkeerplaats van bos Nieuw Wulven (noordzijde) aan de Marsdijk. Om 11 uur lopen we gezamenlijk langs Castellum Fectio, de contouren van het oudste Romeinse legerkamp van Utrecht, richting de buitenrand van fort Vechten. Hier gaan we plukken, koken en smullen. De activiteit is om 14 uur afgelopen. Het is een gezinsactiviteit voor (groot)ouders met kinderen.