donderdag, 24 mei 2018 06:17

Koffieplus voor Senioren: Maak een gezamenlijke lunch of ga mee fietsen

In de Koffieplus van donderdag 14 juni staan weer twee leuke activiteiten op het programma. U kunt, onder begeleiding van een thuiskok, een gezonde lunch bereiden of u kunt gezellig mee gaan fietsen.

De gezonde lunch die u gaat maken, wordt vervolgens met de gehele groep genuttigd. De fietstocht zal tegelijkertijd plaatsvinden en zal ongeveer 20 kilometer zijn.

 Een nieuwe activiteit tijdens de Koffieplus voor Senioren, en op veler verzoek, gaat er op donderdag 14 juni een gezonde lunch bereid worden. Onder begeleiding van een thuiskok van thuisafgehaald.nl worden er diverse gerechten gemaakt. Voor degene die wat actiever willen zijn en er op uit willen, staat er een fietstocht van maximaal 20 kilometer op het programma. Bij terugkomst zal er een heerlijke, zelfgemaakte lunch gezamenlijk gegeten worden.

Fietsroute

De fietsroute is geschikt voor senioren die minsten 20km kunnen fietsen met een (elektrische) fiets of scootmobiel. De route zal gaan over de verharde weg, door de natuur van Houten (buitengebied). Houdt rekening met uw kleding, afhankelijk van de weeromstandigheden.

Gezonde lunch bereiden

Wanneer de fietsgroep onderweg is, gaan we aan de slag met het bereiden van een gezonde lunch. Bent u gek op koken of wilt u eens inzicht krijgen hoe een gezonde maaltijd samen gesteld wordt, doe dan mee! Onder begeleiding van een thuiskok van thuisafgehaald.nl werkt u met verse en gezonde producten afgestemd op die voor u als senior van essentieel belang zijn.

Thuisafgehaald.nl

Thuisafgehaald is een organisatie waarbij thuiskoks door heel Nederland elke dag heerlijke maaltijden bereiden en deze delen met de omgeving tegen een onkostenvergoeding. Dit kan structureel of wanneer u tijdelijk of langdurig in een situatie zit waarin u wel wat hulp kunt gebruiken rondom het avondeten. Zij brengen u dan in contact met thuiskoks in de buurt die bijvoorbeeld maaltijden langs kunnen brengen, op een vaste dag per week voor u koken en de maaltijd aan kunnen passen aan speciale dieetwensen. Ideaal als gezonde(re) vervanging van de standaard maaltijdservices.

Tijd, locatie, aanmelden en kosten

De Koffieplus voor Senioren is donderdag 14 juni van 11.00 – 13.00 uur in Theater aan de Slinger (de Slinger 40). Zij beschikken over een gezellige ruimte om koffie te drinken, gezellig samen te zijn en te koken op een locatie die goed toegankelijk is én dichtbij het Rond. Er is een lift aanwezig en zij verwelkomen u maar al te graag!

Er wordt eenmalig een kleine, symbolische bijdrage gevraagd van €1,- per persoon. Deze kunt u contant betalen bij aanvang. Hiervoor kunt u deelnemen aan de gehele activiteit (koken of fietsen, koffie en lunch).

Aanmelden kan tot 13 juni bij Jolijn Hoek-van de Giessen van Sportpunt Houten per telefoon 06 – 10 36 26 96 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..