woensdag, 06 juni 2018 14:08

Unieke openlucht fototentoonstelling ‘Forten van Boven’

Komende maanden is een bezoekje van Fort Honswijk op het Eiland van Schalkwijk extra de moeite waard. Van 22 juni t/m 22 september is de reizende fototentoonstelling met maar liefst drieëndertig luchtfoto’s van forten dagelijks te bewonderen.

Openlucht fototentoonstelling

De reizende fototentoonstelling ‘Forten van Boven’ is samengesteld ter viering van de UNESCO-Werelderfgoed nominatie van de Waterlinie die waarschijnlijk in 2020 realiteit wordt. Het verrassende perspectief van bovenaf toont een uniek ingericht landschap met veel water. De verdedigingswerken in het oeroude polderlandschap worden in de luchtfoto’s duidelijk zichtbaar. Met een vogelvluchtperspectief op de waterrijke Hollandse polders of loodrecht van boven kan je je met enige verbeelding ook de onderwaterzettingen van een waterlinie voorstellen.

De tentoonstelling ‘Forten van Boven’ is van 22 juni t/m 22 september 2018 te zien op het buitenterrein van Fort Honswijk. De expositie is dagelijks te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang. Leuk om te combineren met één van de wandelingen in het gebied of een rondleiding van de stichting Honswijk-Everdingen. Deze rondleidingen vinden komende tijd elke zondag plaats.