woensdag, 13 juni 2018 10:47

Duo-Expositie Claudia Hessing en Maria Arias

Bij de Meerkoet zijn vanaf 7 juli t/m eind augustus schilderijen en tekeningen van de Houtense kunstenaars Claudia Hessing en Maria Arias te zien. De opening vindt plaats op zondag 7 juli vanaf 14.00 tot 17.00 ur in aanwezigheid van de kunstenaars.

Ze ontmoeten elkaar op een portrettentoonstelling waaraan beiden deelnamen, Maria had Claudia al gesproken om een van haar workshops te volgen. Ze wonen een paar straten bij elkaar vandaan. Ze houden van dieren en houden van de realistische stijl, beiden zijn donateurs van Stichting Leeuw in Anna Paulowna en vorig jaar hebben ze samen 700 euro opgehaald voor Stichting Leeuw met een kunstveiling.

"We geloven dat we samen sterker zijn! Bovendien is het veel leuker om dingen samen te doen dan alleen ... het leven van de kunstenaar zal geen eenzaam leven zijn." zeggen ze.

Claudia Hessing geboren in 1966 in Utrecht. Sinds eind 1999 is zij verhuisd naar Houten.

Al vanaf kind af aan is zij gek op tekenen en dieren. Het portretteren van dieren met karakter is voor haar bij uitstek de perfecte combinatie. Dit doet ze in pastel, aquarel, acryl en olieverf. Ook portretten van de mens zijn een van haar favoriete onderwerpen. Claudia geeft diverse workshops in haar eigen atelier.

Maria schildert met acryl en tekent met pastel, meestal dieren want ze is gek op dieren. Tien procent van wat ze aan haar kunst verdient, doneert ze aan organisaties die zich inzetten voor het welzijn en het redden van dieren. Maria Arias is proces engineer. Ze is geboren in 1979 in Venezuela. Ze woont inmiddels al 8 jaar in Houten, samen met haar vriend en hun kat Toby.

Duo Expositie:

Wie: kunstenaars Claudia Hessing en Maria Arias.
Wanneer: Vanaf 7 Juli tot met 31 August.
Feestelijke opening: 7 Juli, 14.00 tot 17 uur.
Locatie: Meerkoet (Meerkoetweide 39, Houten)
Toegang: gratis.

 Claudia maria prince and jack