donderdag, 21 juni 2018 06:25

Roadshow VRU Brandweer in Schalkwijk

Stel je voor. Je ligt te slapen. En je schrikt wakker van de rookmelder. Weet jij wat je dan moet doen? Gelukkig kun je zelf veel doen om jouw huis brandveilig te maken.

Op verschillende manieren werkt de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) aan het vergroten van het bewustzijn van brandveiligheid. De brandweer vertelt verhalen, toont filmpjes, deelt brochures uit, etc.. Nu is daar een nieuw middel aan toegevoegd: de roadshow met Virtual Reality. Op levensechte wijze kun je ervaren hoe je brand voorkomt en wat je moet doen als er toch brand uitbreekt.

Een nieuwe manier van voorlichten

De roadshow trekt vanaf deze zomer langs Utrechtse activiteiten. Op 23 juni zijn wij tussen 09.00 en 14.00 uur aanwezig op de Brinkmarkt in Schalkwijk.

Durf jij brand in de ogen te kijken? Kom dan ook en ervaar de wereld van brandveiligheid!

Woont u in Houten en heeft u nog geen rookmelder? Kom dan naar de tent, vul het registratieformulier in en ontvang een gratis rookmelder. Zo wordt Houten nog veiliger. Voor meer informatie over deze actie www.heelhouteneenrookmelder.nl

VRU Brandweer staat paraat voor brandveiligheidsraad

Voor vragen over brandveiligheid in en om je huis kan je de brandweer ook benaderen via WhatsApp. Stuur je vraag naar 06 12 95 85 99 en je krijgt tijdens kantooruren antwoord van een brandveiligheidsexpert. Je kunt ook bellen op 088 878 1000 of e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veiligheidsregio Utrecht (VRU)

De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU co├Ârdineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.