donderdag, 21 juni 2018 07:01

Ontdekkingstocht in de kersenboomgaard

Op zondag 8 juli organiseert Aan de Slinger het festival ‘Loeren bij de Boeren’ in ’t Goy, nabij Houten. Loeren bij de Boeren is een zomers en sfeervol festival met goede muziek, stoere kinderactiviteiten, kunst, bijzonder locatietheater en lekkere sapjes en eten uit de verschillende Rollende Keukens.

De hoofdlocatie van het festival is in de prachtige kersenboomgaard van boer Vernooij, aan de Beusichemseweg 32, richting ’t Goy.

Ontdekkingstocht in de kersenboomgaard

Het allerleukste van Loeren bij de Boeren is misschien wel de ontdekkingstocht in de prachtige kersenboomgaard op het terrein van boer Vernooij. Ook voor jongeren en volwassenen zijn er een heleboel activiteiten te doen en te beleven. De Kopsalon voor Hoofdzaken is een audio-installatie die eruitziet als een vintage kapsalon, maar niet voor het haar is, maar voor het hoofd. Loop langs een mooie fototentoonstelling met foto’s en verhalen van diverse boeren uit Houten, gemaakt door fotograaf Paul van der Klei en teksten van Trea Scholten uit Houten. Om 14.00 en om 16.30 uur zitten de boeren klaar aan de keukentafel in de kersenboomgaard en beantwoorden alle vragen! ‘Boom Boom’ van Studio Toer is een project waarbij bomen van de kersenboomgaard van hun eigen geluid voorzien worden door ze aan te raken. Kom vervolgens lekker ronddwalen in het labyrint van kunstenares JoCa. Jonge razende reporters lopen overal tussendoor en houden hun oren en ogen goed open. Aan het einde van de dag is hun verslag te lezen in de Loeren bij de Boeren muurkrant. De kinderrondleiders nemen bezoekers mee over het hele festivalterrein en vertellen alle geheimen van de kersenboomgaard. De jongste festivalgangers gaan met de Van Grond tot Mond Bus op zoek naar lekkere dingen in en op de grond en met de Taartrovers starten ze een flitsende kersenfabriek. Ze zetten de snelste tijd neer op de skelterbaan, krijgen groene vingers, maken de hardste rocksong die er bestaat en nog veel meer!

Muziek  en theater

Op hoofdpodium ‘Het Veld’ staat een geweldige line-up; Tom Tukker, Her Majesty, Janne Schra, Suzan & Freek en Electric Company zorgen voor spetterende optredens. Daarnaast zijn op het Kersenpodium diverse talenten uit de Kromme Rijnstreek te zien, waaronder de winnaars van de talentenwedstrijd ‘Krachtvoer’, Emmy Eve en Kita Menari. Ook staan er verschillende theatervoorstellingen op het programma. ‘Soif’ is een indringende voorstelling van Cie Vendaval uit Frankrijk op het prachtige Landgoed Wickenburgh. Daarnaast komen muziektheater van Piepschuim en dans van MAN || CO volledig tot hun recht in de kersenboomgaard van boer Vernooij. 

Kaartverkoop

Kaarten voor Loeren bij de Boeren kosten slechts € 15,00 (ter plaatse € 17,50). Kinderen t/m 12 jaar kunnen het festival voor €3,50 ontdekken. Jongeren t/m 18 jaar betalen € 10,00. Loeren bij de Boeren is een pin-only festival. Meer informatie: www.loerenbijdeboeren.nl

Loeren bij de Boeren wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rijn en Heuvelrug, KF Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Carel Nengerman Fonds.